Mellomkrigstida - et delt samfunn
Hvilken samfunnsklasse du tilhørte fikk stor betydning for oppveksten. Forskjellene var store og kom til uttrykk på flere vis. Boligstandardene var ulike, og familiene bodde i atskilte boligfelter for arbeidere, ingeniører og ledelse. På Eydehavn bodde til og med direktørene, ingeniørene og kontoransatte på ei naturskjønn øy, Buøya. Denne var stengt for arbeiderne som bodde inne ved fabrikkene. Klasseforskjellene preget hverdagen til barn og unge. Det var forskjell både på hvordan man kledde seg, og hvordan man snakket. Men alle gikk på samme skole og dette kunne nok av og til føre til konflikter, kanskje til og med mobbing? Tida etter skolen ble også organisert forskjellig. I arbeiderklassehjemmene måtte barna, særlig jentene hjelpe til i husarbeidet, mens de rikere familiene kunne ha hushjelp.
For de fleste guttene var det nærmest en selvskreven regel at man skulle begynne på en av fabrikkene etter konfirmasjonen, bare de rikeste hadde råd til utdannelse. Etter arbeid møttes arbeiderungdommen på Folkets Hus, her var det både kinodrift og dans på lørdagskveldene. Fra 1931 var det også to idrettslag, Stokken Arbeideridrettslag, og idrettslaget Fjell for de borgerlige.
Olav Kløvfjell forteller:
Olav ble født i 1920, og var bare tre måneder da familien flyttet til Eydehavn. Da Olav var 6 år døde faren, og mora måtte slite hardt for å forsørge familien.
Else Marie Erichsen forteller:
Else Marie ble født på Eydehavn i 1925. Faren var ingeniør, og familien leide bolig av fabrikken på Buøya og senere på Langnes nærmere fabrikken.